пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

Інтерактивне навчання




Новий  час висуває нові вимоги до школи, учителя. Ми повинні  створити умови для реалізації природних задатків і можливостей учнів у освітньому процесі. Сьогодні школа змінюється, оновлюється, знаходиться в постійному пошуку ефективних форм роботи.
На уроках світової літератури активно впроваджую інтерактивні методи та мультимедійні технології.
Сучасні засоби навчання урізноманітнюють форми навчальної діяльності, підтримують інтерес учнів до навчання, розвивають їхню пізнавальну активність, полегшують формування навичок і вмінь, допомагають дітям адаптуватися до умов життя в суспільстві.


 Інтерактивне навчання — це спеціальна форма організації пізнавальної діяльності, яка повинна створити комфортні умови навчання, за яких кожен учень відчуває свою успішність, інтелектуальну спроможність.
Слово «інтерактив» прийшло до нас з англійської мови від слова «interact», де «inter» — взаємно діяти. Інтерактивне навчання - це спеціальна форма організації пізнавальної діяльності, яка має конкретну, передбачувану мету — створити комфортні умови для навчальної діяльності, за яких кожен учень відчуває свою успішність, інтелектуальну спроможність.
"Творча майстерня вчителя світової літератури"
"Скарби душі людської"